Zážitkový kurz přípravy kávy

Speciálních a občejných kurzů, jak připravovat a vařit kávu, je spousta. U nás si můžete i zkusit kávu sami připravit. Tím to ale nekončí, ale začíná… nebo vlastně končí, protože než si můžeme kávu uvařit, musí už být spousta práce odvedena.

V našem kurzu vás nechceme hodit doprostřed, či dokonce naučit jen tu kávu uvařit. Budete mít šanci kávu pochopit.

Začneme tím, jak káva a kde roste, jak se sklízí a připravuje. Jaké jsou odrůdy, jaký charakter mají odrůdy z různých kontinentů.
Potom se povíme o tom, jak se káva praží a na co je potřeba dávat pozor, jak nechat kávu správně vydýchat.
Jak kávu namlít a jak zjistit, jestli je namleta správně, je další krok.
Ne, ještě nebudeme vařit – teď je čas si říci, jak funguje espresso, hlava E61, jak je to s dvou a jednobojlerovými stroji, tlakem a rotačními a vibračními pumpami a jak to všechno správně nastavit a co se stane, když se to nepovede. Vše názorně ukázáno na našem stroji FAEMA.
Teď už si zkusíme připravit espresso a to hned z několika druhů kávy, abychom měli co srovnávat.
Leckdy nejtěžší na přípravě kávy je našlehat správně pěnu – chce to cvik a umět poslouchat.
Nakonec si u kávy povíme něco o dalších způsobech přípravy kávy, jak je to vlastně s obsahem kofeinu

Pokud to bude časově možné, kurz by měl začít v nedaleké pražírně našeho dodavatele výtečné kávy pana Havla, pokračovat s povídáním a zkoušením pak budeme v kavárně.

Termín kurzu bude vyhlášen nebo jej uspořádáme při přihlášení minimálně tří účastníků. Cena 1000 Kč za osobu.